El Club Petanca Sants estrena equip femení

El Club Petanca Sants, fundat el 1985, ha estrenat un equip de competició femení format per una desena de jugadores. D’aquesta manera ja són quatre els equips de competició que té l’entitat que, a més, disposa d’un centenar de socis, molts dels quals practiquen la petanca d’oci.

’equip femení es va constituir al març i l’ha impulsat l’Alba Rodríguez, una jove de 19 anys que recentment s’ha aficionat a practicar la petanca.

Hi ha poques dones interessades en la petanca i per això té mèrit haver pogut crear l’equip. Lluito per la igualtat en la meva vida i faré el mateix a la pista”

Alba Rodríguez, coordinadora de l’equip femení Club Petanca Sants

L’equip femení el formen una desena de jugadores d’entre 12 i 50 anys que s’entrenen a les pistes del Parc de l’Espanya Industrial. Ja han començat a competir i una de les integrants ha guanyat recentment una prova de tir de precisió.

35 anys treballant per dignificar la petanca

El Club Petanca Sants és una associació esportiva fundada el 19 de setembre de 1985 per un grup d’entusiastes de la petanca. Van començar a entrenar-se als camps de joc situats a la cruïlla dels carrer d’Eusebi Planas amb passeig de Sant Antoni i uns anys després als Jardins de Joaquim Domingo. Posteriorment van traslladar l’activitat al Centre Cívic el Casinet d’Hostrafrancs i, des de fa uns anys, entrenen a les pistes del Parc de l’Espanya Industrial i, de nou, als Jardins de Joaquim Domingo. L’entitat, però, reivindica un altre trasllat temporal mentre no es construeixen les 16 pistes de petanca previstes al projecte urbanístic de la Magòria, que hauria de començar el 2023.

Necessitem lavabos i vestuaris com qualsevol club esportiu. Ens cal dignificar la pràctica de la petanca”

Jonathan Ferrari, president del Club Petanca Sants

El districte de Sants – Montjuïc ha facilitat recentment al club una clau perquè els jugadors puguin usar els lavabos situats a la Casa del Mig, l’edifici municipal situat a dins del recinte del Parc de l’Espanya Industrial. Els responsables del club, però, creuen que aquesta no és la solució que necessiten, ja que segueixen sense tenir un lloc on canviar-se de roba o deixar les bosses.

De fet, això ho consideren imprescindible, ja que les pistes de petanca acostumen a estar en espais públics oberts i públics. “Sovint els jugadors pateixen furts ja que han de deixar les seves pertinences als bancs del parc o penjar les motxilles i jaquetes als arbres”. Afirma Ferrari. També necessiten un espai on fer les actes de les competicions. Per això, el Club Petanca Sants voldria traslladar-se provisionalment als Jardins de la Magòria antiga, al barri de la Bordeta.

El club aspira a acollir competicions internacionals

El Club Petanca Sants aspira en un futur a acollir competicions de petanca nacionals i internacionals. Per fer-ho necessitarà que les pistes que s’han de construir a la Magòria compleixin uns mínims com són les dimensions (les pistes hauran de tenir 4 metres d’ample per 16 metres de llarg) i si es volen acollir competicions internacionals, els camps de joc hauran de tenir una coberta.

La coberta no és un caprici. Un club ‘top’ necessita un equipament ‘top’ i que sigui polivalent ”

Jonathan Ferrari, president del Club Petanca Sants

Ferrari recorda que la petanca és un esport que es realitza a l’aire lliure i el sol i la pluja són elements que en dificulten la pràctica, sobretot de les persones més grans que passen moltes hores a les pistes. A més, una coberta permetria acollir la pràctica d’altres disciplines esportives o acollir esdeveniments culturals com ballades de sardanes. D’aquesta manera, les pistes de petanca es transformarien en un equipament polivalent.

Nova escola de petanca, a la tardor

El Club Petanca Sants engegarà l’escola de petanca a la tardor. L’entitat ha presentat el projecte a l’Institut de l’Esport de Barcelona i es podrien convertir en el primer club de la ciutat i de Catalunya a oferir la petanca com a extraescolar. L’activitat estarà dirigida a infants d’entre sis i 17 anys i s’oferirà al Parc de l’Espanya Industrial. Segons explica Ferrari, un bon jugador de petanca necessita tenir una bona condició física, tècnica i precisió, si vol arribar a competicions d’alt nivell com són el Campionat d’Europa o el Campionat del Món.